Posted By: DeCourcy (modra JE dobra) on 'CZaddresses' Title: Re: A to jee ta kraasnaa zeeme, zeme Ceeskaa... Date: Wed Sep 17 12:39:04 2003 > > > > > > sorry, ale co rikala segra, tak v USA neni zadne "americke" stravovani > > ... > > > > > > ..je tam cinska, recka, italska, i ceska, polska, ..... kuchyne > > > > > > > > > > No ja bych to rozdeil na domaci a restauracni jidlo. Doma urcite je > > "americke" > > stravovani, spousta tradicnich jidel a receptu, ale fakt je ten, ze v > > restauracich je to vyber ze vsech svetovych kuchyn. Spousta americanu o > > weekendu proste nevari a zajdou si do restaurace, tak asi potrebuji zmenu > a > > chteji poznat neco novyho :-) > > No, taky si prisadim :-) > S pomerne dost americanama jsem bydlel, o jejich stravovacich navycich nemam > nejmensi idealy. > Otazka je s kym jsi bydlel. Bydlel jsem dlouhou dobu s mladejma lidma a vecere byla stylem tunak + majoneza (=tuna sandwich) anebo rajsky protlak + voda (= tomato soup). Stejne tak jsem obcas pobyval na navesteve u ruznych starsich znamych a dostalo se mi maximalniho kulinarskeho poteseni a ruznych dobrych jidel. > K tomu vareni - americani nejen o "weekendu", ale vseobecne, temer nevari. > Drtiva vetsina z nich to neumi. Kdyz jsem pekl kure, byl jsem za boha. Nevim , kde beres jistotu ze drtiva vetsina to neumi. Jestli zase neporovnavas neporovnatelne. Pokud si odpustis mlady lidi (ktery u nas ani v US casto moc varit neumi) - kucharina pokud se ji nevenujes profesionalne je vec, kterou se ucis s zivotem a trva to dlouho let. Nepocitam li dal chlapy, kteri se vetsinou venuji sve profesi a moc se vareni nevenuji (ti cesti navic na to nemaji cas, protoze vecery prohnijou v hospode), tak mi zustanou zeny ve strednim veku - ty vari nejcasteji. A nevisml jsem si, ze by nektera v Americe neumela varit, o vetsine uz ani nemluve. > Klasicke americke nerestauracni jidlo (alespon podle mych zkusenosti, bude > samozrejme existovat spousta vyjimek) je ten jejich bily sladky chleba > hozeny > do mikrovlnky s platkem skoro-umelohmotneho syra. Taky napr. umyvani nadobi Jo, artificial cheese k nam jeste nedorazil. Americani maji volbu - bud usetri a koupi si atificial nebo si priplati a bude to real. U nas by ten artificial byl urcite asi 10x drazsi nez real a kupovali by si to jen bohaci ze zvedavosti :-) Vzpominam si, kdyz k nam dorazily mikrovlnky. Byly cca 3x drazsi nez v US :-) > A nakonec jeste poznamka k americke kuchyni - uprimne receno pochybuji, ze > neco takoveho existuje. I ten hamburger se jmenuje podle Nemcu :-). Nastesti > Americka kuchyne ma spoustu unikatnich a tradicnich receptu. Mozna je neznas. A mozna ti ceska kuchyne pripada mnohem bohatsi, protoze v kazde restauraci ti nabidnou steak, vynasob to trema (kureci, veprovy, hovezi), vynasob to ctyrma (s ryzi, s hrankolkama, s kroketama, s americkejma bramborama) a v asijskem bistru jeste dalsima trema (chcete horcici, kecup nebo tatarku?) a mas hned 36 tradicnich ceskych jidel. > > DrS I'vE NeveR BeeN So CoLoRFullY-See-ThrouGh-HeAd BefoRe I'vE NeveR BeeN So WondeRFullY-mE-YoU-WanT-SomE-MorE D e C o u r c y