Posted By: Tuttle (Na co je tuten cudlik?) on 'CZburn' Title: Jednoduchy palici skript Date: Thu Apr 19 13:05:42 2001 > > Proc pouzivas tyhle omezujici klikarny? > > Protoze kdyz uz obcas potrebuju CD pod Linuxem vypalit, je to rychlejsi nez > si vzpominat na spousty switchu a pak se bat jestli jsem si vzpomnel spravne > nebo vyrobim dalsi tacek pod pivo. :) Pred casem, kdyz jsem musel behem nekolika hodin uklidit obsah sveho harddisku, pujcil jsem si vypalovacku a po prolusteni manualovych stranek a jejim zprovozneni vypotil nasledujici skript. Nez ho pustite na sve pivni tacky, je potreba jej samozrejme predem zkontrolovat (doporucuji pozornosti zejmena prvotni promenne DEV a SPEED), ale bez problemu jsem s nim vysmahl nekolik placek (nez jsem musel vypalovacku vratit - coz me mrzelo, bylo to fakt desne pohodlny). Ten figl s pocatecnim testovacim spustenim mkisofs jsem opsal tusim z FAQu. Skriptu se zadavaji dva parametry: adresar, ktery se ma vypalit (v rootu CDcka bude pak jeho obsah) a jmeno CDcka. Ehm, ze je desne drzy palit pres pajpu? ;))) -----------------------8<------------------------ #!/bin/bash DEV=1,0,0 SPEED=2 [ 0$# -ne 2 ] && { echo usage: $0 <directory to burn> <disk label>; exit; } IMG_SIZE=`mkisofs -q -J -r -V "$2" -print-size $1 2>&1 | sed -e "s/.* = //"` [ "0$IMG_SIZE" -eq 0 ] && { echo $0: Bad image size (${IMG_SIZE}).; exit; } echo echo WARNING! Preparing to fire up burning laser! echo echo "Catalog directory: $1" echo "Size (in 2048 byte blocks): $IMG_SIZE" echo "Disk label: $2" echo "Planned burning speed: $SPEED" echo echo Hope there is a new or blanked media in device $DEV. echo Sleeping for 5 seconds. sleep 5 echo mkisofs -v -gui -J -r -V "$2" $1 | cdrecord -v dev=$DEV fs=16m speed=$SPEED tsize=${IMG_SIZE}s -data - #cdrecord dev=$DEV -eject