Posted By: snake () on 'CZflames' Title: Re: EShopy Date: Fri Jun 30 18:43:54 2023 Mne tohle prijde naopak spravne reseni. Pokud nemaji zbozi skladem, neni jejich, a presto jej nabizeji, je ferove to rici navenek, a netvarit se, ze je vsechno skladem (a pak dodani trva treba 14 dnu, protoze nejdriv to jako dodavatel musim sehnat od sveho vlastniho dodavatele). No a pokud nemam jako prodejce zaruceno, zda sezenu (a navic za kolik), prijmu poptavku, predrezervuji u sveho dodavatele, zbozi skutecne nabidnu, a muj zakaznik si jej v tu chvili muze opravdove obednat. Nektere z vyse uvedenych kroku mohou byt automatizovane, nektere mohou vyzadovat lidskou intervenci (ale treba jen vuci nekterym konkretnim subdodavatelum, s nimiz nemam propojeny IS)... Za sebe takovemuhle poctivemu pristupu tleskam. Setkal jsem se diky nemu napr. s tim, ze dodavatel, ktery normalne dodava jen obchodnikum, a ve velkem, byl ochotny dodat i mne jako koncakovi, a protoze to bylo pred Vanocemi, a ja to chtel jako darek, domluvil se s jednim ze svych dalsich zakazniku/obchodu, ze si od nich momentalne nedostupne zbozi stahne, zasle jej mne, a az zase bude (ovsem samozrejme davno po svatcich), vrati jim to. Obchody nakupuji ve velkem, jeden chybejici kus je nevytrhne, ale mne to udelalo ohromnou radost. Jiny priklad, velmi nedavny: shanel jsem nahradni baterii pro svuj dospely (18 let stary) book. Nekolik obchodu se tvarilo, ze se od nich da baterka objednat, ale neodpovedely s vyjimkou dvou ani na muj mail, zda je to v souladu s realitou. Jeden obchod odpovedel, ze bohuzel, baterku mi schopni dodat nejsou, ale jeste jeden, baterkydonotebooku.cz, mi odpovedel, ze tu baterii zkusi sehnat. Cena byla nakonec odlisna od puvodni nabidky na webu, na dodani jsem cekal zhruba 3 tydny, ale stejne jsem byl hrozne rad, ze se do tak obstarozniho booku baterii sehnat povedlo. A abych nebyl off-topic, kdyz jsem na flamesech;-), tak flamesim vsechny vyrobce notebooku, ze ani jeden (opravdu jeden jediny!) nedodava booka, ktery by mel stary dobry layout klavesnice, tedy funkcni klavesy oddelene po ctvericich, nezprzneny 6blok Ins/Del/PgDown, a nezprznene obracene Tcko kursorovych sipek. A US layout s jednoradkovym enterem a ne tu EU silenost s dvojradkovym enterem, ale zato nesmyslne zdvojenou klavesou (u shiftu a vedle enteru). Flameee. snake > > Dalsi zkusenost.. zbozi je pouze na objednavku, takze pojdme > - v eshopu nenaklikam objednavku, ale poptavku > - mailem mi prijde nabidka > - mailem potvrdim nabidku, ve ktere neni _vubec_nic_co_bych_predtim_nevidel_ > - mailem dostanu fakturu > - zaplatim fakturu > - dostanu potvrzeni ze mi to teda dodaji > - no a pak nejaka vyzva k vyzvednuti > > Nesnazim se to pochopit, ale aspon mi netelefonovali... > > Ray