Posted By: snake (:q!) on 'CZHealth' Title: Re: ulomeny kousek zubu Date: Fri Apr 20 00:17:42 2007 > Neco takovyho se mi stalo tak pred pul rokem, akorat na hornim rezaku. > Stve me to furt, jakoze to proste cejtim, ze ten zub je jinej, nez by > mel bejt, ale neboli to (tenkrat to mozna bolelo a asi to bylo i chvili Mam uplne stejnou zkusenost. Take mi to vadilo spis pocitove, ze ten zub proste neni jak by mel bejt:-). Jinak ta citlivost se temer jiste sama spravi a prestane to bolet. > citlivy, jak rikas) a nijak jsem to odborne neresila. Je nejaka moznost > to repairnout - asi tezko, co? :( No moznost opravy tu je a hned nekolik variant. Jestli jde jen o drobnost a vadi Ti to pri "pohmatu jazykem", muze dost dobre poslouzit i jen vhodne zabrouseni do spravneho tvaru (samotny zlom je nejspis dost ostry a to je to, co Te pri pohmatu stve:-)). Ma to samozrejme i esteticke dusledky (pokud to byla jednicka a byla pritom vetsi, nemusi byt ve vysledku vubec na pohled po zabrouseni poznat, ze k nejakemu ustipnuti kdy doslo) a nejspis i hygienicke... Pokud je to neco vetsiho, muze Ti tam zubarka vytvarovat a nalepit nejakou nahradu ci v krajnim pripade udelat korunku, jestli je to namahany zub ci ustipnuti bylo vetsi... snake