Posted By: chomer () on 'CZhealth' Title: Re: gmo Date: Fri Nov 20 23:05:44 2015 > > Jde o to, co si predstavujes pod humbukem a co si predstavujes pod > "Eckama". > > > > Napriklad ja osobne nekupuji potraviny, co v sobe maji zbytecnou (z > > pohledu spotrebitele) chemii... > > Vsechna Ecka tam jsou z nejakeho duvodu a pro prospech spotrebitele. Bud > proto, aby mu vyrobek dele vydrzel, nebo proto, aby se mu libil a nebo > proto, aby mu vic chutnal. To je blbost. Tipuji, ze tak 80-90% je tam proto, aby vyrobce mohl osrat, co se da, tj. kvalitni suroviny nahradit nejakou chemickou srackou a tim mohl usetrit par haliru tak, aby to kupovala tlupa nadrzenych duchodcu. Podivej se treba na https://www.stream.cz/porady/peklonataliri. To rozhodne neni zadny fanatik... > A nevim, jak ty, ale ja kdyz jedu na nakup do Kauflandu, tak ecka neresim a > na chovani ostatnich nakupujicich vidim totez. No, vis co, ja treba nakupuju maso bud od dobreho reznika nebo od "bio" zemedelce v nedaleke vesnici, o kterym od lidi vim, jak naklada se svyma zviratama. Kdyz varim, tak z cerstvych surovin, protoze me ruzny dochucovadla proste nechutnaj. Jogurt, do kteryho naprosto nesmyslne pridavaji bramborovy skrob, nekupuju (kdyz budu chtit bramborovy skrob, uvarim si bramboru). Chutna to lip, a nenici to cloveku tak zdravi, jako instatni jidla prosrana glutamatem a maso "nadopovane" antibiotikama... > Ecka resi jen par jedincu, > kteri jsou ale docela dost slyset, protoze maji pocit, ze svuj nazor musi > vnutit nam ostatnim. > > A s geneticky modifikovanymi potravinami je to totez v blede modrem. Vetsine > nevadi a klidne si je koupi a sni, samozrejme jen do te doby, nez se v TV > objevi nejaky demagog, ktery jim vysvetli, ze pokud to pozrou, jejich > potomci > se narodi jako zrudicky, oni sami umrou a svet se behem par let propadne do > pekla. Jedinej demagog jsi tady ty. Jez si klidne, co chces. Ja nevim, proc bych si mel rozmrdavat zdravi ruznejma chemickejma hnusama, jenom proto, ze vyrobce chce vic/levneji prodavat. Stejne si zdravi rozmrdavame uz tak i dost. Chomer Hodlam vytmavovat.