Posted By: madhouse (Free party is not a crime) on 'CZhealth' Title: Re: Peklo na taliri Date: Tue Dec 8 07:53:36 2015 > Zajimalo by me, jestli v tehle (a prilehlych - napr. GMO) debate je nekdo s > nejakym realnym potravinarskym/chemicky/biologicky/medicinskym (nejlepe vse > dohromady) vzdelanim. U Chomera bych docela veril, ze si veci zjistuje > "poctive". Taky jsem "magor" co si cte ecka, kdyz uz se rozhodne koupit neco > balenyho. A taky radsi kupuju primo od vyrobce, pokud to jde - momentalne tu > mocnost moc nemam, ale drive jsem ji mel a zase ji mit brzy budu... A vim, > jaka podstupuju rizika,kdyz si napriklad v Morissons kupuju baleny syrovy > kure... Ale natolik odbornej prehled, abych do aktualni debaty, ktera mi > teda > pripada spis deti na pisku chlubici se tim, kdo ma vetsiho bimbase, aniz by > vlatne vedely (zatim), k cemu ze ho jednou budou pouzivat, natoz aby kdy > slysely o pohlavne prenosnych chorobach... > CePal Ja bych tady neprecenoval "odbornost". Spis jde o schopnost orientovat se ve spouste informaci, ktere jsou k dispozici a z tech stripku si poskladat celkovy obraz. Nemusi byt kazdy expert na potravinarskou chemii, na to staci vybava ze zakladni skoly. Kazde z tech temat, co jste tu nakousli by si zaslouzilo vlastni thread. Strojne oddelene maso, uzeniny (uzene kourem, chemii), ecka prodluzujici trvanlivost, glutamaty a spol, obyc kuchynska sul, cukr, aroma.. Btw, nekde mam jeste doma knihu, ktera se cela zabyva tim, co se skryva pod nevinnym nazvem "aroma".. o kterem vetsina lidi vubec netusi, co to je. -- Ahoj, ja jsem signatura. Jestli chces, muzes si se mnou hrat..