Posted By: Ticcino (Ticcino) on 'CZkids'
Title:     Re: Mliko a mikrovlnka
Date:      Mon Feb 19 14:58:35 2007

> zbyvaly nejaky skodlivy vlny je kravovina. Faktem ale je, ze se jidlo ohriva
> jinak, nez je lidske telo z evolucniho procesu navykle. 
> 
> Coz znamena, ze tam muze dochazet k trochu jinym chemickym pochodum a 
> vznikat jiny latky nez u  klasickeho ohrivani - otazka je, nakolik je toto 

Co to vlastne znamena ohrat jidlo?
To znamena zvysit mu energii.
Jak mu ji zvysim? Tim ze mi budou rychleji kmitat molekuly ne?
Cili kdyz ohrivam klasicky, tak nejprve molekuly nejblize dnu nebo stenam 
nadoby zacnou kmitat rychleji a postupne narazi do molekul vice uprostred.
Podotykam ze vsechny molekuly, nejenom ty vodni.

Pokud pouziji mikrovlny, tak mi to rozkmitava molekuly urcite vsude, ale jen 
ty vodni. A od nich se rozkmitavaji i ty ostatni. Nestejnomernost nastava u 
viceslozkovych potravin, kde ruzne casti maji ruznou prostupnost a ruzne 
procento vody.

Ticcino 

Search the boards