Posted By: Xofon (PakoCoNepujciKontoMudarum) on 'CZyummies'
Title: Re: ryze
Date: Mon Mar 22 12:35:43 1999
> > Nevim, jestli pomuzu, nevim, jake vlastnosti ma varny sacek. Delavam
> > si totiz ryzi v mikrovlnce (ano, jsem strasne zmlsane hovado :-) ) a
> E? To je nejaka specielni rejze nebo to tam normalne varis?
Normalni ryze nesackovana, pry je nejlepsi dlouhozrnna (jinou jsem
nezkousel a vlastne ani nevidel); da se pouzit delvita lev-ne, ale imho je
nejaka divna. Na kelimek od jogurtu ryze asi dva a pul kelimku od jogurtu
vody, do toho se da sul (cca lzicka), koreni podle chuti, zelenina (optimalni
je asi mrazena, ale na koleji nemame mrazak a lednicka je takova slabsi, tak
se da pouzit sterilovana, ja pouzivam bonduel, ale ta je docela draha; k ni
poznamku, velka plechovka je v delvite jen o dve koruny drazsi nez mala a
obsahuje toho dvojnasobek) a vari se to na maximalni vykon nez se vyvari ta
voda, jedna porce (kelimek ryze) asi ctvrt hodiny. Pokud mozno v zakrytem
plastovem hrnci do mikrovlnek, at ryze moc nevysycha. Pak by se to jeste melo
nechat ulezet nez to trochu vychladne, ale to moc nedelam. Variace: k zelenine
se pridaji jeste rozinky; k zelenine se pridaji jeste zampiony (zampiony a
rozinky najednou jsem nezkousel a docela se bojim, co by z toho vzniklo);
posype se to strouhanym syrem.
> Stone
Dobrou chut preje
Xof
:wq