Posted By: Xofon (PakoCoNepujciKontoMudarum) on 'CZyummies' Title: Re: ryze Date: Mon Mar 22 12:35:43 1999 > > Nevim, jestli pomuzu, nevim, jake vlastnosti ma varny sacek. Delavam > > si totiz ryzi v mikrovlnce (ano, jsem strasne zmlsane hovado :-) ) a > E? To je nejaka specielni rejze nebo to tam normalne varis? Normalni ryze nesackovana, pry je nejlepsi dlouhozrnna (jinou jsem nezkousel a vlastne ani nevidel); da se pouzit delvita lev-ne, ale imho je nejaka divna. Na kelimek od jogurtu ryze asi dva a pul kelimku od jogurtu vody, do toho se da sul (cca lzicka), koreni podle chuti, zelenina (optimalni je asi mrazena, ale na koleji nemame mrazak a lednicka je takova slabsi, tak se da pouzit sterilovana, ja pouzivam bonduel, ale ta je docela draha; k ni poznamku, velka plechovka je v delvite jen o dve koruny drazsi nez mala a obsahuje toho dvojnasobek) a vari se to na maximalni vykon nez se vyvari ta voda, jedna porce (kelimek ryze) asi ctvrt hodiny. Pokud mozno v zakrytem plastovem hrnci do mikrovlnek, at ryze moc nevysycha. Pak by se to jeste melo nechat ulezet nez to trochu vychladne, ale to moc nedelam. Variace: k zelenine se pridaji jeste rozinky; k zelenine se pridaji jeste zampiony (zampiony a rozinky najednou jsem nezkousel a docela se bojim, co by z toho vzniklo); posype se to strouhanym syrem. > Stone Dobrou chut preje Xof :wq