Posted By: rebus (Hallooo je tam nekdo ?) on 'CZyummies'
Title:     Pampeliskovy med
Date:      Tue Apr 20 15:33:45 1999

          Ahoj lidi

          Rad bych upozornil vsechny milovniky papmpeliskoveho medu, ze je 
prave ten pravy cas. Za tyden uz mozna bude pozde. 

Jak na to:
           1) potrebujete jeden pekny ... slunny den
           2) natrhate 444 (pozor ne 666) sluncem provonenych a rozzarenych 
              pampelisek 
           3) svarite se dvema omytejma nakrajenejma citronama (muzete pridat 
              i kus pomerance jestli mate naladu) a nechate to stat 24 hodin, 
              aby se to poradne vylouhovalo. Vody davate tak akorat, aby se 
              pampeluchy zalily.
           4) dalsi den scedite, prisypete cca 1.5 kilogramu cukru a varite a 
              varite dokud to nezhoustne. Nenechte se prekvapit, ze to muze 
              byt  treba i 2-3 hodky. Radsi budte stale u plotny, protoze 
              zvlast kdyz to trosek zhoustne, tak to ma tendenci vstupovat to 
              zkryteho varu a kdyz se tam udela jedna bublinka, tak vam to 
              cely lavinovite vzkypi, pretece, poblemca celej sporak, jako se 
              mi to  stalo vcera. (Jeste ze byla po ruce Ponyho uterka, kterou 
              jsem pak mohl prilepit na dvere :) - to vite, ze mel radost)
              *POZOR* ... nezapomente to scedit NEZ tam zacnete ladovat cukr !


Chutna to dost obdobne jako normalni vceli med (i kdyz vceli je vceli ;). 
Nejradeji konzumuji tak, ze naleju trochu medu do misky, chleba nakrajim na 
krajice a ty pak na podelne prouzky, ktere se pak daji nadherne namacet v tom 
medu. Zapijet se to da treba mlikem.

                              dobrou chut 
                                                 Rebus (^_^)

Search the boards