Posted By: rebus (Hallooo je tam nekdo ?) on 'CZyummies'
Title: Pampeliskovy med
Date: Tue Apr 20 15:33:45 1999
Ahoj lidi
Rad bych upozornil vsechny milovniky papmpeliskoveho medu, ze je
prave ten pravy cas. Za tyden uz mozna bude pozde.
Jak na to:
1) potrebujete jeden pekny ... slunny den
2) natrhate 444 (pozor ne 666) sluncem provonenych a rozzarenych
pampelisek
3) svarite se dvema omytejma nakrajenejma citronama (muzete pridat
i kus pomerance jestli mate naladu) a nechate to stat 24 hodin,
aby se to poradne vylouhovalo. Vody davate tak akorat, aby se
pampeluchy zalily.
4) dalsi den scedite, prisypete cca 1.5 kilogramu cukru a varite a
varite dokud to nezhoustne. Nenechte se prekvapit, ze to muze
byt treba i 2-3 hodky. Radsi budte stale u plotny, protoze
zvlast kdyz to trosek zhoustne, tak to ma tendenci vstupovat to
zkryteho varu a kdyz se tam udela jedna bublinka, tak vam to
cely lavinovite vzkypi, pretece, poblemca celej sporak, jako se
mi to stalo vcera. (Jeste ze byla po ruce Ponyho uterka, kterou
jsem pak mohl prilepit na dvere :) - to vite, ze mel radost)
*POZOR* ... nezapomente to scedit NEZ tam zacnete ladovat cukr !
Chutna to dost obdobne jako normalni vceli med (i kdyz vceli je vceli ;).
Nejradeji konzumuji tak, ze naleju trochu medu do misky, chleba nakrajim na
krajice a ty pak na podelne prouzky, ktere se pak daji nadherne namacet v tom
medu. Zapijet se to da treba mlikem.
dobrou chut
Rebus (^_^)