Posted By: Vosoba (Vosoba) on 'CZyummies'
Title: Re: Vitaminy
Date: Tue May 4 12:03:12 1999
> > Tohle mi musi nekdo rict:
> > a) susena paprika - cerstva paprika je znama svym vysokym obsahem vitaminu
> > C, jak je to s tim, kdyz se ususi a pomele.
>
> Suseni bych nevidel jako velkou ztratu, ale vit. C se nici pri teplotach
> AFAIK
> nad asi 70 stupnu. Mleti nevadi.
>
Takze teoreticky jestlize paprika ma treba 90 % vody, po ususeni 2 %, tak v 1
g mlete susene papriky je tolik vitaminu jako asi v 50 g cerstve (mozna jsou
pocty nepresne a chybne)? Pri jake teplote se susi? Neznici se to? Co mleti,
neni ten mlynek z kovu? Kdo to vi?
>
> Obsahuji. Ale varenim se ztraci. Da se tomu predejit tim, ze hazes brambory
> az
> do vrouci vody. Moc to nepomuze, ale aspon trosku.
co vareni bez vody, ted jsem se o tom docet? V manualu k hrnci pisou, ze
"veskere vitaminy zustanou v plne mire zachovany".
>
> Martin
> ==-Martin Krupicka-===-krupickam@writeme.com-===-ChatNick: Mrqa-==
______________________________________________________________________________
... osobanahlebelhanaboso ...
Vosoba