Posted By: KrupickaM (Kazdy den jine) on 'CZyummies'
Title: Re: Vitaminy
Date: Tue May 4 18:06:19 1999
> Takze teoreticky jestlize paprika ma treba 90 % vody, po ususeni 2 %, tak v
> 1 g mlete susene papriky je tolik vitaminu jako asi v 50 g cerstve (mozna
> jsou pocty nepresne a chybne)? Pri jake teplote se susi? Neznici se to? Co
> mleti, neni ten mlynek z kovu? Kdo to vi?
Susena paprika se neda brat jako zdroj vitaminu. Susi pri velice vycokych
teplotach.
> co vareni bez vody, ted jsem se o tom docet? V manualu k hrnci pisou, ze
> "veskere vitaminy zustanou v plne mire zachovany".
Tak za prve - hrnec bude asi kovovy.
A za druhe - vitaminy se nevyluhuji do vody, ale zustanou v potrave - to jo,
ale ty, co se rozkladaji teplem se proste rozlozi. To bys ty brambory musel
varit za studena - nevidim reseni. Akorat se ti nevyplavi ty ostatni ven,
zvlaste ty rozpustne ve vode.
> > Martin
> Vosoba
Martin
==-Martin Krupicka-===-krupickam@writeme.com-===-ChatNick: Mrqa-==