Posted By: Bochi (Bochi) on 'CZyummies'
Title:     Re: Syrove fondue
Date:      Tue Jul  9 21:49:19 2002

> 
> Konzumace - na vidlicky se napichuji kostky chleba (mozno nasucho 
> osmahnout(toast)), maceji se v syru a pozivaji. Pripadne mozno jeste 
> dochucovat lehkym ot~apnutim v drcenem koreni na zvlastnim malem talirku :)

  A ja jen dodavam, pro ty, co to nevi, ze na fondue jsou specialni, takove 
velmi uzke a zpravidla pouze dvoubodcove, pomerne ostre vidlicky. Po pravde 
receno, s klasickou vidlickou si to moc nedovedu predstavit.
  Krome toho nedoporucuji jinou nadobu nez tu specialne urcenou pro fondue 
(vetsinou tlustostenna keramicka nebo litinova) a v kazdem pripade specialni 
ohrivatko, jinak to uplne ztrati sve kouzlo (behat kazde 3 minuty ke sporaku 
by se mi nechtelo).
  Konzumace by mela byt pomala, u tohoto jidla lze v pohode klabosit, beze 
strachu, ze vam vychladne :-). Uz ze sve povahy jde napul o gurmanskou a 
napul o spolecenskou zalezitost. Zapijet syrove fondue je nejlepe bilym vinem, 
s uspechem lze pouzit "zbytky" z jeho pripravy.
  A samozrejme - jak uz tu nekdo podotkl - fantasii se meze nekladou. Masove, 
rybi, ovocne a jine fondue nevyjimaje. 

  Preji uspesne experimentovani.


Bochi

Search the boards