Posted By: Bochi (Bochi) on 'CZyummies' Title: Re: Syrove fondue Date: Mon Jul 15 20:05:12 2002 > Dekuji za podnetne pripominky, ale opet budu trosku oponovat :) Kdo by cekal, ze se kolem te dobrutky rozvine takova debata ;-) > Jiste, ovsem vzhledem k puvodu jidla - ze se jedna o veceri pastevcu na > svycarske salasi, tak se domnivam, ze puvodne to bylo v litinovem kotli nad > ohnem, coz ma jistou poetiku, nicmene necitim se byt zavazan tradici, ze > bych > si to nemohl udelat doma na elektrice, notabene, kdyz je to tak dobre :)) > Uznal bych tradici v podobe otevreneho ohne, nicmene, ma predchozi poznamka > stale plati. Jiste, ta moje reakce byla jen takovym lehce puristicky nazorem stareho konzervativce. Asi posileny tim, ze jsem si vloni s pritelkyni poridil po castech (ve Svyc. a Fr., na trhu i v obchode) krasnou fondue soupravu a je na ni opravdu radost pohledet, jeste nez si na sve prijdou i chutove bunky. > Ja se jen prizivim na tvem asciiartu, opravim pouze jednu stranu, druha je > symetricka... takoveto vidlicky jsem videl ja (u rodicu, ti maji > soupravicku, > ja jeste ne :) A kdyz se to blbe napichne, tak to pada stejne :) > > > _____________________________ > > ." / > > / __________________ / > > --------/ / / / > > I / > > I Tak tato varianta je jiste proti padani jeste odolnejsi. Ovsem skoro si uz u ni rikam (zvlaste v pripade masoveho fondue), jestli neni odolna i proti odebrani sousta usty. ;-)) > A zde ti budu pouze drze odporovat, pricina je nekde uplne jinde. Kraci o > to, > ze fondue jis hrozne pomalu, takze zaludek se stiha zaplnit a rovnez vyzvat > mozek, ze uz je nasycen. Tato zprava bezi asi 20 minut, nez mozek zjisti, ze > zaludek ma dost. Pri standardnim obedu v menze za tu dobu i vystojis frontu > a > vratis nadobi, takze si zaludek nemuze regulovat mnozstvi stravy. Nemluve o > tom, jak si vychutnas to jidlo, ze :)) Vidis, to jsem si neuvedomil. Jiste na tom neco bude, ten argument o reakci tela na nasycenost uz jsem slysel drive i z jinych zdroju. Ovsem asi bude hrat roli svym zpusobem oboji. > Pozdravy vsem milovnikum dobreho jidla, zejmena fondue :) Pridavam se. > > Martin Bochi