Posted By: klak (a kam jde ten kour?) on 'CZyummies' Title: Re: Tiramisu Date: Tue May 6 19:09:58 2003 > > > Vejce dve na 250g mascarpone a 250g tvarohu. Do toho podle chuti > > Hele lidi, ze jsem tak smela, co je to presne to mascarpone a kde > se to da najit? Ptali jsme se v Carrefouru a koukali na nas jak > na blbce ;) > johanka MASCARPONE - jemny italsky smetanovy krem urceny predevsim pro cukrarny na vyrobu typickych italskych zakusku Tiramisu. Prave t0iramisu nelze pripravovat bez mascarpone. Mascarpone muzeme pouzit k vylepseni omacek, cukrarskych kremu a nahrazeni i maslo na bile pecivo. Priklady pouziti Mascarpone jinak, nez jen pro cukrarske ucely: - Bramborova kase bude chutnejsi a jemnejsi, kdyz ji dochutite kremem mascarpone. - Jestli nam zbyla zeleninova polevka, rozmixujeme ji a pridame mascarpone. Pripravime jemnou smetanovou polevku. - Do hotoveho rizota pridame pred podavanim 1 nebo 2 lzice kremu mascarpone a zamichame. Rizoto pak bude mnohem jemnejsi a chutnejsi. - Smichame mascarpone s kousky cokolady nebo susenym ovocem a namazeme na chleba nebo piskoty: pripravime tak rychlou a vyzivnou svacinku pro deti. - Kdyz je rajska omacka prilis kysela, zjemnime ji pridanim jedne lzicky mascarpone. - Mame-li radi varenou kukurici s maslem, vyzkousime ji take s mascarpone. ja tomu vubec nerozumim, jen me napadlo zeptat se googla :-) klak -------------------------------------------------- MESSAGE FROM GOD ! "Universe rebooting in 5 seconds. Please log out!" (L) Logout;(C) Cancel;(P) Panic;(H) Help :_