Posted By: klak (a kam jde ten kour?) on 'CZyummies'
Title:     Re: Tiramisu
Date:      Tue May  6 19:09:58 2003

> 
> >  Vejce dve na 250g mascarpone a 250g tvarohu. Do toho podle chuti 
> 
> Hele lidi, ze jsem tak smela, co je to presne to mascarpone a kde
> se to da najit? Ptali jsme se v Carrefouru a koukali na nas jak
> na blbce ;)
>                   johanka

MASCARPONE
- jemny italsky smetanovy krem urceny predevsim pro cukrarny na vyrobu 
typickych italskych zakusku Tiramisu. Prave t0iramisu nelze pripravovat bez 
mascarpone. Mascarpone muzeme pouzit k vylepseni omacek, cukrarskych kremu a 
nahrazeni i maslo na bile pecivo.

Priklady pouziti Mascarpone jinak, nez jen pro cukrarske ucely:

- Bramborova kase bude chutnejsi a jemnejsi, kdyz ji dochutite kremem 
mascarpone. 
- Jestli nam zbyla zeleninova polevka, rozmixujeme ji a pridame mascarpone. 
Pripravime jemnou smetanovou polevku.
- Do hotoveho rizota pridame pred podavanim 1 nebo 2 lzice kremu mascarpone a 
zamichame. Rizoto pak bude mnohem jemnejsi a chutnejsi. 
- Smichame mascarpone s kousky cokolady nebo susenym ovocem a namazeme na 
chleba nebo piskoty: pripravime tak rychlou a vyzivnou
svacinku pro deti. 
- Kdyz je rajska omacka prilis kysela, zjemnime ji pridanim jedne lzicky 
mascarpone. 
- Mame-li radi varenou kukurici s maslem, vyzkousime ji take s mascarpone. 


ja tomu vubec nerozumim, jen me napadlo zeptat se googla :-)

klak
 

--------------------------------------------------
 MESSAGE FROM GOD !
 "Universe rebooting in 5 seconds. Please log out!"
 (L) Logout;(C) Cancel;(P) Panic;(H) Help  :_

Search the boards