Posted By: pdvox123 (Peta) on 'CZyummies'
Title:     Re: co s rejzi
Date:      Sun Feb  6 12:20:03 2005

> 
> Aha, my prave masa moc nedelame...vetsina jidel se sklada
Chyba, zdar a silu najdes v masu:-))

> ze zeleniny, syra, vajicek...a prave brambor nebo testovin :) 
> ale zkusim vymyslet nejake pestrejsi verze rizot :)
Ano, zde je velke pole pusobnosti.

> 
> > a pak vynasel vecne slupky do kontejneru. A jakou ryzi kdo preferujete? ja
> > parboiled, ale ne sackovou.
> 
> Ja uplne normalni kilovej pytlik, nic nobl :)
> 
No ona neni nijak zvlaste nobl, stoji skoro stejne, ale nelepi se tolik, kdyz 
se spravne uvari, prakticky vubec, je chutnejsi, rekl bych kompromis mezi 
neloupanou natural a bilym lepidlem. Jednou jsem zkusil a uz nechci jinak.

A kdyz uz nepreferujes prilis maso, spousta klasickych jidel masitych se da, 
byt chabe, nahradit sojovym masem, kde ryze jako priloha bude nejvhodnejsi 
volba. Taky sem to za kolejnich dob delaval, nez sem si tam poridil velkou 
lednicku s mrazakem, kde jsem ten dobytek uchovaval. 

nebo vareny sojovy boby (popr. jina lustenina) se da pomlit (nejlepe mlynkem 
na maso:) a s ryzi tak vznikne vyborna napln treba do paprikovych lusku .

A dost, mam hlad, jdu varit obed;-))

-p.

Search the boards