Posted By: zeryk (HAF) on 'CZyummies'
Title: Re: Tirova misa: srovnavaci studie
Date: Tue Dec 21 13:04:48 2004
> Ahoj,
>
> tak jsem z vyzkumne-spotrebitelskych duvodu :) zkusila to
> medvidkovo Tiramisu. Dobry to teda je, ale na to Varvarino
> z mascarpone+tvarohu to zdaleka nema.
> johanka
Tak ja taky necim prispeju - vcera se ke me dostalo "Danone tiramisu" :-)
Ale jeste jsem to netestoval... :), misto DANONE syra velmi pravdepodobne
pujde pouzit jakykoli :), podobne kakao misto cokolady... Co dat misto konaku?
:-)
400 g Gervais Danone (prirodni), 2 balicky detskych piskotu, 125 g
cukru, 150 g cokolady na vareni, 2 dl silne kavy, 1 dl konaku, 1
slehacka, 3 vejce, bila cokolada na ozdobu
Cokoladu nastrouhame nebo nalameme na kousky a rozdrtime v mixeru. Cele
vejce s cukrem naslehame do huste peny. Gervais rozmelnime vidlickou ve
vetsi mise a po lzicich pridavame vajecnou penu a uslehanou slehacku
(nebojte se slane chuti gervais, doda dezertu vynikajici chut). Svarime
silnou zrnkovou nebo instantni kavu a po vystydnuti do ni prilejeme
konak. Pripravime si servirovaci misky. Piskoty po jednom rychle macime
v konakove kave a skladame do misek. Dve vrstvy piskotu zalijeme
vajecnou gervais smesi a posypeme drcenou cokoladou, na to polozime
dalsi piskoty a opet zalijeme vajecnym gervais. Misky prikryjeme
mikrotenovou folii a ulozime do chladnicky. Pred podavanim posypeme
povrch cernou a bilou cokoladou.
Zeryk.
Cim vic poznavam lidi, tim vic miluju psy...
...anglicke prislovi.