Posted By: Cobra (Breaking the waves) on 'CZyummies'
Title:     kvetak na arabsky zpusob
Date:      Fri Jan 21 11:39:27 2005

Zdar a silu,

pokud jste nekdo byli v arabskych zemich nebo zavitali do arabske 
restaurace, tak jste si mohli vsimnout ze jako soucast zeleninove
prilohy (nebo i hlavniho chodu) casto davaji male kousky kvetaku, 
vetsinou za studena.
Rad bych prisel na to jak ten kvetak upravuji - na prvni pohled to 
vypada jako by ty kvetakove ruzicky byly hozene do fritaku a osmazene
(bez obalu), nebo nejakym zpusobem upecene. Maji zlatavou barvu, nejsou
ale nasakle tukem a ani nejsou suche. Jsou mekke, takze mozna to je
predem uvarene, na druhou starnu ale ve finalni uprave jdou krasne
rozeznat na koncich ruzic ty milimetrove kousky, coz by po uvareni podle
me nezustalo.

Uz jsem hledal v nekolika arabskych kucharkach, ale nenasel jsem. Mate  
nekdo napad jak na to? 

Dik,
Cobra

Search the boards