Posted By: Ticcino (Ticcino) on 'CZyummies' Title: Re: Ryze v cinske restauraci Date: Tue Apr 5 08:29:48 2005 > > co pouzivaji sikmoocka za ryzi, ze ji jak v rychlojidelnach, tak v > > "klasicky" cinskych restauracich maji TAK DOBROU? > Rekl bych, ze to bude normalni rejze a ne ta, kterou nam porad cpou v > televizi. Myslim tu, co se nikdy nelepi. Expert je na to ankl Ben, ale pral > bych Benovi za trest, aby to sezral hulkama. Rejze, ktera se nelepi, se > hulkama ji dost blbe. B-) > Roumen No ja nevim jak v jakejch restauracich. Ale v asii se k vareni rejze pouzivaji takovy varice, co z venku vypadaji jako fritak. V podstate z toho vyleze klasicka dusena rejze, co se u nas delala (nez prisly pytliky) v kastrolu. V cinskych jidelnach budou asi pouzivat ryzi obycejnou z naseho kramu. V tech lepsich rozhodne primo specialne dovazenou. A to je pak nebe a dudy. Ptal jsem se jednou naseho tlumocnika (CZ-JP-EN). Tady u nas je proste rejze. Dlouhozrnna, kratkozrnna, co se rozvari nebo co se nerozvari. Zadnej vyber. Japonec by blil. Ovsem mame tu zase desitky druhu piv. No a oni maj zase desitky druhu rejze. Jinak ta dobra japonska rejze se tu sehnat da taky. Kilo je radove za dve kila. (chapej 1kg=200Kc) Ale je to proste rozdil. (ja to ovsem nejedl) Ticcino