Posted By: Cobra (Breaking the waves) on 'CZyummies'
Title:     Re: BIG STEAK
Date:      Tue Oct 24 14:19:50 2006

> > Ten steak si obcas davam, i kdyz ne podle toho receptu. Treba to povarim v
> > nejakem silnejsim vyvaru s dalsim korenim, decentne odkapu a pak osmazim
> > na masle, ma to pak docela uchazejici chut :-)
> 
>    Silnejsi vyvar? Z kostky? Nebo rovnou z mrtvoly? A kolik kostek na to 
> davas? A jake koreni? A kolik? Smazis to v trojobalu, nebo "as is"? Kdyz 

Podle chuti, nalady, faze mesice atd :-)
Vetsinou 1 kostku na mensi hrnec, k tomu pridam i tu sojovku nebo 
nejake koreni (co mi padne pod ruku - i sladka paprika pomuze).
povarim tak 10-15 minut, pak sliju (nezdimam), trochu to treba jeste jeste 
necim posypu (chilli, cesnek, grilovaci koreni...) a pokapu (sojovka, 
worchester...). Pote hodim na maslo a smazim z obou stran do tmava/krupava. 

Snadneji se to dela kdyz ten velky flak rozkrojim na 2-3 mensi kousky 
(pripadne 4-6 kousku s rozkrojenim podelnym, aby to bylo tenci).

Rozhodne to nedelam z duvodu nejake zdrave vyzivy (vzhledem k tomu vydatnemu 
smazeni na masle do tmavohneda to asi moc zdrave neni), proste mi to chutna a 
jednou za cas si to udelam. 
Uznavam ale, ze mam o hodne jine chute nez vetsina lidi z meho okoli :-) 

Cobra

> rikas, ze to ma docela uchazejici chut, zvazuju, ze tomu dam jeste jednu
> sanci 
> (neb vcera odpoledne jsem videla v prodejne zdrave vyzivy vylepsene baleni -
> maji tam ted vyjmenovanych sedm vyhod sojoveho masa :-)))
> 
>                                                                       SuE

Search the boards