Posted By: snake (:q!) on 'CZyummies' Title: Re: Mrazit maso Date: Thu Apr 12 11:03:11 2007 > Jo, operace rozmrazit_maso-kus_odriznout-zamrazit je nepripustna. > Ale co ta operace rozmrazit-uvarit-rozdelit-zamrazit? > Pokud by slo o me, tak s to vubec neresim, ale dite neceleho roku veku? No sak vzdyt o tom jsem psal. O zmrazenem uvarenem jidle. A jestli ho varis z uplne cerstvych surovin ci surovin, jejichz nezavadnost je zajistena zmrazenim (nebo konzervaci ci jakymkoli jinym zpusobem: proste byly v dobe vareni OK), to je myslim uplne jedno.Samotne vareni funguje jako desinfekce a znici drtivou vetsinu skodlivych pisisvoru; jedine, co holt varenim neodstranis, budou ruzne toxiny apod., cili pokud to jidlo jiz bylo pokazene pred varenim, nezachranis ho.Po uvareni je ale jidlo vicemene sterilni a kdyby nebylo v kontaktu s normalnim vzduchem, vydrzelo by "leta" (srovnej se zavareninama ci kompotama, ze jo). Jakmile jidlo pristup ke vzduchu ma, bude se pri normalni teplote kazit, neco rychleji (nektere druhy polevek se zkazi doslova do nekolika malo hodin), neco celkem pomalu (treba svickova je nejlepsi po alespon 2 dnech, ze jo:-)). Suma sumarum je ale samozrejme nejrozumnejsi, pokud se se zamrazenim zbytecne neotali a jidlo se zamrazuje brzo pote, co stacilo vychladnout. snake