Posted By: johanka (B.B.R.) on 'CZyummies' Title: Re: Vlastni kvaskovy chleb Date: Wed Jan 23 15:46:21 2013 > Musim se pochlubit, ze se mi velice vydaril prvni pokus o vlastni kvaskovy > chleb. Ja pecu neco pres rok, jiny pecivo uz doma nejime :) http://www.vydrzovanazena.cz/2012/05/man-chleba-1.html http://www.vydrzovanazena.cz/2012/05/man-chleba-2-dil-custom.html Posledni dobou si hraju s tim, ze kvaskem nastartovavam i normalni psenicny peceni misto kvasnic. Uz jsem upekla kvaskovou pizzu, kolacky, ted se chystam na vanocku. Clovek si v tomhle pripade musi na celej proces vybudovani testa rezervovat nekolik dni (jako nemusi, ale proste to chce cas, tak je nejjednodussi proste ve ctvrtek zacit, kazdej vecer si vzpomenout neco primichat do testa, a v nedeli pecete :)), jsem z toho nadesna, protoze pachut kvasnic fakt nemam rada. Inspirovala jsem se tady http://conovehonakopci.cz/?p=5020 Jinak chleba pecu denne az obden, kdyz mam vypadek par dni, bydli kvasek v lednici, pokud tam ma vydrzet jeste dyl, zamicham hodne nahusto (v podstate je ta lzice kvasku pohrbena v mouce :)) a to by mel vydrzet i nekolik tydnu (nevyzkouseno). Pak mam ususenou zalohu - trosku kvasku rozmaznete sterkou po pecicim papire, za par hodin sloupnete, nalamete a zavrete do sklenicky/krabicky. Takto vydrzi vecne a da se i posilat postou (vyzkouseno). johanka