Posted By: sinuhet (Love, peace and Hlodac!) on 'Czech' Title: Re: "A1B RH neg" - prosba Date: Tue Jan 2 22:08:44 2001 > > Tohle mi prislo mailem. Mozna je to jenom dalsi hloupa retezovka, mozna je > to opravdove: > > Jeden priatel zomiera na onkologii -> potrebuje krv skupiny "A1B RH neg", > ktora je vraj zriedkava (1:50). Ak ju niekto ma a moze darovat, nech zavola > na telefonne cislo 07/59378681 (pozn.: z CR je to 00421-7-59378681) > (Onkologicky > ustav, Alexander Gal). Ak nie, skuste poprosit priatelov. Mozno spolu > niekoho najdeme. Dakujem za pomoc. je to opravdova vyzva, nevim, zda je ted jeste aktualni. bohuzel, ac byla minena asi opravdu v dobrem umyslu, mozna, ze stoji i trochu za pouceni ... cituji ted z mailu Dr. Turka (vedouci transfuzniho oddeleni Ustavu hematologie): ----------- V tomto pripade nejde o hloupy zert, ale o neuvazenou a nedomyslenou aktivitu. Vysledek je vsak stejny. Na onkologii v Bratislave opravdu lezi pacient, opravdu pred cca 14 dny potreboval transfuzi, opravdu ma ABneg. Manzelka nemocneho citila potrebu pomoci a pozadala rodinneho znameho, aby zverejnil vyzvu na internetu (neporadila se ani s osetrujicim lekarem, ani s nejakymi transfuzaky). Vysledek mate pred sebou. Na onkologii vyrizuji spoustu telefonatu denne...... Tuto a ji podobne zpravy bud ignorujte, nebo ji poslete 1 (= jednomu) odbornikovi. Rozhodne ji neposilejte vsem svym znamym. A pokud byste nekdy meli potrebu akutne pomoci prostrednictvim internetu, dobre si to rozmyslete (nebo se poradte). Jinak muze byt Vase snazeni kontraproduktivni.... -------- > - no risk, no fun - > SuE honza